Bibliotheek zoek taalcoach

Taalvrijwilligers gezocht:

 

 

Anderen helpen?

Met Nederlandse taal bezig zijn?

Werken binnen een bibliotheekomgeving?

Het begeleiden van mensen die beter Nederlands willen leren schrijven en lezen.

Het Land van Altena kent enkele duizenden inwoners die niet voldoende kunnen lezen of schrijven. Bibliotheek CultuurPunt Altena wil hen helpen hierin verbetering te brengen. Daarvoor hebben wij uw hulp als taalvrijwilliger nodig voor een nog in te richten Taalpunt.

U kunt goed overweg met de computer en u kunt dit overdragen aan mensen die willen leren. U bent geduldig en u kunt goed omgaan met mensen. U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal en wil graag anderen helpen bij het verbeteren van hun taalvaardigheid.

Taalvrijwilligers dienen gecertificeerd te zijn. Er wordt u daarom gratis een taaltraining aangeboden met als doel o.a. het goed wegwijs worden in de verschillende taalniveaus, leren hoe u laaggeletterde volwassenen beter kunt begeleiden bij het leren lezen en schrijven. Deze training duurt 4 dagdelen en deze training zorgt ervoor dat u voldoende kennis en vaardigheden op doet om anderen op de beste manier te helpen hun taalvaardigheid te ontwikkelen, zowel in groepjes als individueel.

Als vrijwilliger van Bibliotheek CultuurPunt Altena krijgt u een gratis bibliotheekabonnement. Uiteraard zorgen wij voor de training en wordt u op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek en scholing aan laaggeletterden.

Uw reacties graag naar: w.donkersloot@bibliotheekaltena.nl ; u kunt bij mij ook informatie inwinnen, maar ik zal pas vanaf 11 juli 2016 reageren. Al eerder opgeven: graag!